انتشار : مشرق نیوز
حسن رحیم پور ازغدی در جمع مجریان برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه های کشور گفت: در حوزه های فکری و سیاسی دسته بندی های صد در صد سفید یا سیاه وجود ندارد و تمییز این دو از یکدیگر در این حوزه ها دشوار است.
به اعتقاد وی، در طول تاریخ، هیچ مکتبی به صورت صد در صد باطل و شرک آمیز وجود ندارد چرا که مارکسیسم، فاشیسم و لیبرالیسم همه باطل مطلق نیستند و با درهم تنیدن حق و باطل به هدف خود می رسند.
رحیم پورازغدی خاطر نشان کرد که درهم تنیده شدن حق و باطل و منطق نما بودن و استفاده از شعارهای زیبا یکی از راهکارهای این مکاتب است و هیچ باطلی وجود ندارد که از ادبیات حق استفاده نکرده باشد.
به گفته وی، افراد بی بصیرت از چنین مکاتبی بازی می خورند و در طول تاریخ نمونه های بسیاری همچون دوران مشروطه، رضاخان و حمله آمریکا به عراق به نام دموکراسی دیده می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد که بحران انتخاب، حاصل فقر در تحلیل است و آزاد اندیشی باید در چارچوب منطق و عقل باشد که این موضوع در جوانان ما از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا آنان تجربه کمتری داشته و از آسیب پذیری بیشتری برخوردارند.
وی تشخیص حقیقت را دغدغه اصلی مسوولان کشور در برگزاری کرسی های آزاداندیشی عنوان کرد و گفت: کسانی که در کرسی های آزاد اندیشی حضور می یابند اگر سواد کافی ندارند از موضع دین حرف نزنند و اساساً در کرسی ها حضور نیابند زیرا این امر در اسلام نهی شده است.
رحیم پورازغدی، منطق، اخلاق و آزادی را سه شرط لازم در برگزاری کرسی های آزاداندیشی دانست و گفت: نبود هریک این عوامل، به مناظره لطمه می زند و در این صورت کرسی های آزاد اندیشی ما به کشف حقیقت منجر نمی شود.
وی به دانشجویان هشدار داد در مناظرات، آزادی، نظم و ادب را رعایت کنند و درمورد داوران و استادان حاضر در کرسی ها نیز اظهار داشت: در روایات آمده که یک قاضی درصورتی که شرایط قضاوت نداشته باشد و حتی درست قضاوت کند جهنمی است، از این رو اساتید حاضر در مناظرات باید دقت لازم را داشته باشند.
رحیم پور ازغدی تاکید کرد: داور مناظره باید به اندازه کافی اطلاعات داشته باشد تا بتواند پاسخگوی سووالات بی پاسخ در انتهای مناظره باشد و قضاوت را به عهده حاضران بسپارد.
وی به گروه های معارف اسلامی در دانشگاه ها توصیه کرد مطالب روز کشور را در قالب بسته هایی آماده و سووالات اصلی هر بحث را برای برگزاری کرسی های آزاداندیشی مشخص کنند تا با کمک مسوولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و از طریق برگزاری جلسات با دست اندرکاران این نهاد، مسائل را پخته کرده و آماده برگزاری مناظرات شوند.
به باور رحیم پور ازغدی، برگزاری دو کرسی بسیار خوب در سطح دانشگاه ها که در آن به سووالات دانشجویان پاسخ داده شود بهتر از برگزاری ده ها کرسی آزاد اندیشی بدون پشتوانه فکری است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی توصیه کرد که دانشجویان، مباحث جلسات آزاداندیشی را به سمت و سوی مجادلات سیاسی نبرند زیرا این نوع مباحث پایانی ندارد.
وی با اشاره به ضعف موجود در توزیع آرای اندیشمندان معاصر گفت: متاسفانه نظرات و اندیشه های بزرگانی همچون علامه طباطبایی، استاد مطهری، جوادی آملی و آیت الله مصباح یزدی در حال خاک خوردن هستند در حالی که کرسی های آزاد اندیشی فرصتی مناسب برای بیان این تفکرات است.
وی داوری منصفانه، ایجاد احساس آزادی و دوری از بلاتکلیفی جلسات مناظره را امری مهم دانست و بر رعایت آن تاکید کرد.